Agenda

 
5 april 2023, 10:00 uur

Hoe haal je meer uit film?

Cinema Oostereiland

Heb je ooit de behoefte gevoeld om na een film van gedachten te wisselen met andere filmliefhebbers? Ervaringen te delen en nieuwe inzichten op te doen? 
Dit kan maandelijks op (in principe) de eerste woensdagochtend van de maand onder leiding van gespreksleider Jan Berkvens. 

Deze maand heeft Jan gekozen voor een pareltje uit Ierland dat dit jaar genomineerd was voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film, The Quiet Girl van Colm Bairéad.

We kijken ernaar uit om je te ontvangen met koffie en thee.

The Quiet Girl (An Cailín Ciúin) is het ingetogen en betoverende debuut van de Ierse regisseur Colm Bairéad. De film speelt zich af op het platteland van Ierland in 1981. Centraal staat een jong, lief en heel introvert 10-jarig meisje dat Cáit heet. Met een vijfde kind op komst is er voor Cáit niet voldoende plek bij haar niet erg liefhebbende ouders. Ze wordt voor een zomer naar familie op het platteland gestuurd, waar ze liefdevol wordt opgevangen door tante Eibhlín en haar, in eerste instantie stugge, oom Seán. Zowel de Keltische taal, die in een heel klein deel van Ierland nog gesproken wordt, als het prachtige landschap, geven de film extra kleur.

Regie: Colm Bairéad
Cast: Andrew Bennett, Catherine Clinch, Carrie Crowley, Michael Patric

Jan Berkvens

Jan Berkvens werkte als onderwijskundige in Cambodja, Libanon en Afghanistan. Sinds 2019 is hij predikant bij de Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente in Hoorn. Zijn grote passie is het levensverhaal.


Terug
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn
inloggen disclaimer
contact routebeschrijving
nieuwsbrief colofon
gemeenteblad privacy
2023 Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn