Agenda

 
9 oktober 2022, 12:30 uur

Geef de vrijheid kleur - Regenboogviering, lunch en vlagceremonie

Foreestenhuis, Grote Oost 43, Hoorn

copyright and courtesy: Studio Erwin Olaf en Galerie Ron Mandos, Amsterdam

Op zondag 9 oktober 2022 organiseert de Werkgroep Kleurrijk Verbonden een drietal activiteiten tijdens de Regenboogweek in Hoorn.

Deze activiteiten zijn in het Foreestenhuis aan de Grote Oost 43 in het centrum van Hoorn.

Om 12.30 uur hijst wethouder Axel Boomgaars (met inclusie en diversiteit in zijn portefeuille) de regenboogvlag met een kleine ceremonie.

Om 13.00 uur staat er een lunchbuffet voor je klaar. Kosten € 5,-. Graag voor 2 oktober opgeven via: ruud.bennis@hotmail.nl en contant afrekenen bij binnenkomst.

Vanaf 14.00 uur ben je van harte uitgenodigd voor de jaarlijkse oecumenische regenboogviering met ds. Jan Berkvens en Marjo Kuipers als voorgangers.
Geef de vrijheid kleur is het thema van deze regenboogviering en ook van de regenboogweek. 

Kunst is de ultieme uiting van vrijheid. We laten je de prachtige video projectie ‘Dance in Close-Up - Kleines Requiem’ van de Nederlandse fotograaf Erwin Olaf zien. Deze dans verbeeldt de liefde, genegenheid en het vertrouwen tussen twee mensen. Het werk heet ‘Dance in Close-Up - Kleines Requiem’

“Deze video gaat over liefde en passie tussen twee mensen. Door de video in een “loop” te plaatsen blijven de twee dansers elkaar liefdevol ontmoet, omhelzen en weer loslaten. Dat symboliseert de diepere liefde, genegenheid en het vertrouwen in de liefde als de passie vervlogen is” citaat van Erwin Olaf.

We hebben verschillende lokale jonge LHBTIQ+ kunstenaars en artiesten gevraagd om bij de beelden van Erwin hun interpretatie op liefde in alle vrijheid te verbeelden, door zang, spoken word, dans en graffiti kunst. Daarnaast draagt Ruud Bennis een gedicht voor en zullen Cobi de Bruijn en haar dochter Laura 2 toepasselijke liederen ten gehore brengen met Mieke van der Sluis op de piano. Dit komt allemaal samen in de viering. Laat je verrassen door de veelkleurige liefde en laten we met elkaar die liefde vieren. 

Voel je welkom, of je gelooft of niet en voel je ook vrij om als je Eeuwige, God of Amen hoort daar iets anders bij te denken of te voelen. 

Tot ziens op zondag 9 oktober en na afloop kun je nog napraten onder het genot van een drankje. Bij mooi weer zelfs in de fraaie Bijbelse tuin van het Foreestenhuis.

De Werkgroep Kleurrijk Verbonden bestaat uit:

Ruud Bennis, Jan Berkvens, Cobi de Bruijn, Hans Bruin, Marjo en Theo Kuipers


Terug
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn
inloggen disclaimer
contact routebeschrijving
nieuwsbrief colofon
gemeenteblad privacy
2022 Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn