Agenda

 
18 december 2022, 15:00 uur

Project Geestdrift - Café Heelal

Foreestenhuis

Je stapt binnen in Café Heelal. Het licht is schaars, de sfeer intiem. Je waant je terug in de tijd, maar kunt het beeld en geluid niet zondermeer daarmee rijmen. De elektronische ambient klanken doen denken aan sonargeluiden van een onderzeeër. Het licht bestaat uit kleine stofwolkjes, sterrenstof. Een ander universum? Het kleine podium lijkt een machinekamer vol met muziekinstrumenten. Dan wordt het stil.

Twee troubadours nemen je mee in hun verhalen. De liederen gaan over dromen, over mens zijn. Ze bezingen de schaduwzijden van het leven; het gevecht tussen stad en natuur, de depressieve mens, de hoop, het verlangen naar vrijheid en liefde, de hebberigheid en het leven.

Zoektocht naar het Nieuwe Levenslied
Zangeres, actrice en theatermaker Lisse Knaapen en pianist en componist Rowan de Vos vormen samen het collectief MAKTUB. Beiden zijn afgestudeerd aan het conservatorium in Rotterdam en actief in het Nederlandse muziek- en theaterwerkveld. Samen brengen ze sinds 2015 het levenslied terug naar de kern zoals deze was bedoeld als alternatieve naam voor de chansons, maar met een nieuwe klank en de verhalen van nu. Door hun elektronische instrumentarium klinkt zowel een heel orkest als een intiem en kwetsbaar lied.

Concept en uitvoering: Lisse Knaapen, Rowan de Vos
Schrijvers: Myrte Leffring, Elfie Tromp, Hélène Christelle Munganyende, Leander de Vos, Peter Swanborn, Maureen Ghazal

Deze voorstelling vervangt de voorstelling Her Solilyguy van Isabel Pronk, die helaas wegens omstandigheden niet door kan gaan.

Bestel tickets à € 13,50 via PROJECT GEESTDRIFT

Elke voorstelling van Project Geestdrift wordt gecombineerd met een contextprogramma. ‘Café Heelal’ wordt gepresenteerd in samenwerking met Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Over Project Geestdrift
Een aantal Doopsgezinde kerken in Noord-Holland Noord hebben onder de naam Project Geestdrift de krachten gebundeld. Samen bieden zij een serie eigentijdse muziek- en theatervoorstellingen aan, met als doel u te verwelkomen op deze bijzondere locaties en op verbindende wijze met elkaar kennis te maken. Met de voorstellingen geeft Project Geestdrift vorm aan de geschiedenis, de waarden en de verhalen van de mensen die al eeuwenlang in deze gebouwen samenkomen.

Samenwerking Karavaan
Voor een belangrijk deel van de programmering werkt Project Geestdrift samen met Stichting Karavaan, bekend van haar spraakmakende locatietheater. Karavaan laat zich bij het samenstellen van de voorstellingen onder meer inspireren door één van de ‘Tien Geboden voor het Religieus Erfgoed’, gepresenteerd door Sylvia Pijnenborg van Bureau Boei, tijdens een symposium van de Rijksdienst voor het Religieus Erfgoed: ‘Een kerk is een verhaal, geen hoop stenen’.


Terug
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn
 
  inloggen  disclaimer
  contact routebeschrijving
nieuwsbrief colofon
gemeenteblad privacy
 
     
   
  © 2023 Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn