Nieuws

 
27 november 2021

Uit de Kajuit, 30 november 2021

Afgelopen zondag was het gedachtenisdienst. In een sfeervolle bijeenkomst werden er kaarsjes gebrand voor hen die wij missen en werden de namen genoemd van onze dierbaren die we hebben moeten loslaten. De kleindochter van Mieneke Jas, Doortje, speelde prachtig op de harp. 

Afgelopen week zijn de Amaryllissen op weg gegaan vanuit Tineke’s huis, naar alle 75 plussers. Een symbool voor het ontluikende leven waar we in de adventstijd naar op weg zijn en naar verlangen. Wederom is deze advent een ingetogen tijd, nu we weer te maken hebben met allerlei beperkingen. Misschien daarom wel zijn de Amaryllissen deze keer weer zo belangrijk. Er is hoop en die hoop komt uit.

De ons welbekende predikante Rachelle van Andel is via Whatsapp een adventsblog gestart. Vier keer per week ontvangt u een boodschap waar u over na kunt denken of van kunt genieten. Er is geen mogelijkheid om te reageren, dus het blijft bij die vier boodschappen per week. Inmiddels zijn er bijna 500 deelnemers. Opgave via onze predikant: 0657040320.

In de dienst van 12 december delen we brood en wijn. Dat hebben we al lange tijd niet gedaan, daarom hebben we ervoor gekozen dat dit jaar wel te doen. Natuurlijk nemen we de juiste voorzorgsmaatregelen. U bent van harte uitgenodigd, natuurlijk, geeft u zich alstublieft van tevoren even op bij het secretariaat.

Woensdag 8 december is er weer een ‘Laat je raken op het Oostereiland’, waar we de bijzondere Italiaanse film ‘The hand of God’ zullen zien en nabespreken. De bioscoop werkt met QR toegangsbewijzen en de stoelen zijn op anderhalve meter geplaatst. Meer over de film in deze nieuwsbrief.

Met de jongeren van Arminius bezocht ik vorige week ook de prachtige tentoonstelling ‘Maria Magdalena’ in het Catharijne Convent in Utrecht. Nu gaat deze tentoonstelling natuurlijk niet over de moeder van Jezus, maar wel over zijn volgelinge, trouwe vriendin, wellicht zelfs zijn partner. De tentoonstelling bevat oude en hedendaagse kunst en is meer dan de moeite waard. Daarom leid ik op dinsdag 14 december een rondleiding door deze tentoonstelling. Meer hierover verderop in deze nieuwsbrief. Er is beperkt plaats.

Zoals u ziet, ondanks de beperkingen is er genoeg te doen en gebeurt er van alles in onze gemeenschap. Ik hoop u gauw ergens te ontmoeten!

Mocht u mij willen bereiken, dan wijs ik op mijn juiste telefoonnummer: 06 570 40 320. Dit staat verkeerd in DORE.

Alle goeds,

Ds. Jan Berkvens


Terug
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn
inloggen disclaimer
contact routebeschrijving
nieuwsbrief colofon
gemeenteblad privacy
2022 Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn