Agenda

 
30 september 2021, 20:00 uur

Remonstrantse Tolerantielezing

Op 30 september 2021 organiseren de Remonstranten voor de tweede keer de Tolerantielezing. Een mooi symbolisch moment, want precies op die datum in 1619 zijn wij opgericht. Thema van de bijeenkomst is Over polarisatie en “het vergeten wij”. Plaats en tijd: Catharijneconvent in Utrecht van 20.00 – 21.30 uur. Er kunnen 30 mensen in de zaal. Ook online deelname is mogelijk via een livestream op ons YouTube – kanaal. Annemarie Gerretsen en Joost Röselaers zijn gespreksleiders.

Eerste spreker is Jaap Smit, Commissaris van Koning in de provincie Zuid-Holland. Hij is opgeleid als theoloog. Zijn inleiding gaat over de vraag: Wat kunnen we doen aan “het vergeten wij”?

Hij wordt vooraf gegaan door Antje van der Hoek die een inleiding op het thema zal geven. Zij is remonstrants predikant in Den Haag en een van de auteurs van de Bezinningsbrief over polarisatie.

Vervolgens zal spreken rabbijn, schrijver en publicist Lody van der Kamp die in het bijzonder ook betrokken is bij de interreligieuze dialoog tussen joden, moslims en christenen.

Na deze inleidingen volgt een dialoog met de zaal, waarbij ook de mensen die online meedoen vragen kunnen stellen.

Kom ook en/of praat mee over dit belangrijke thema! We zijn blij dat we elkaar weer kunnen ontmoeten. Opgave voor de Tolerantielezing kan via de webshop van de Remonstranten. Daar treft u twee opties aan: fysieke deelname (kosten € 12,50) en online deelname (gratis, wij vragen uw vrijwillige bijdrage). U krijgt dan de inlogcodes thuisgestuurd.


Terug
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn
inloggen disclaimer
contact routebeschrijving
nieuwsbrief colofon
gemeenteblad privacy
2022 Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn