Agenda

 
25 augustus 2021, 14:00 uur

Hemelbestormers

Woensdag 25 augustus om 14.00 uur bestormen we de hemel!  In de Grote Kerk van Naarden bekijken we de 16e eeuwse Bijbelse schilderingen.  Bestel zelf je kaartje voor de rondleiding van 14.00 uur via de website https://grotekerknaarden.nl/hemelbestormers-tickets-in-verkoop/
Jan Berkvens zal de taferelen uitleggen.

Zo heb je de Grote Kerk in Naarden nog nooit gezien! Bekijk de schilderingen van het 500 jaar oude tongewelf van dichtbij in een tour op 25 meter hoogte. 
Als je een bezoek brengt aan Grote Kerk Naarden, zie je hoog boven je een uniek kunstwerk; het beschilderde tongewelf uit 1518. Dit najaar kun je elk detail, elke gezichtsuitdrukking en de meest fantasievolle fabelwezens van dichtbij ontdekken. Uniek! Met een trap ‘bestorm’ je de geschilderde hemel van de Grote Kerk Naarden. Stichting Grote Kerk Naarden laat tegelijkertijd een onderzoek uitvoeren naar de schilderingen. De vijf eeuwen oude schilderingen zijn ongekend goed bewaard gebleven, en daardoor uitzonderlijk in Nederland. Samen vormen de schilderingen een fascinerend Bijbels beeldverhaal. 

Elk uur start een bezichtiging voor maximaal 15 personen. De entreeprijs is € 12,50 per persoon en € 5,00 voor kinderen tot en met 12 jaar. Bij het bezoek hoort een audiotour en een folder over het 500 jaar oude Tongewelf.


Terug
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn
inloggen disclaimer
contact routebeschrijving
nieuwsbrief colofon
gemeenteblad privacy
2022 Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn