Nieuws

 
1 juli 2021

Zomercursus Johan Goud ‘Menselijkheid’

Over wat ‘menselijkheid’ is en inhoudt is in onze cultuur onmetelijk veel nagedacht, van de Grieken tot nu toe. Christenen hebben er hun eigen bijdrage aan geleverd, maar steeds in nauwe samenspraak met andersdenkenden om hen heen. Zo is het denken van de Verlichters van de achttiende eeuw in het bijzonder voor vrijzinnigen een belangrijke inspiratiebron geweest. Bijvoorbeeld dat van de grote Denis Diderot. Hij wilde zich door niets anders laten leiden dan door zijn nieuwsgierigheid, zijn kritisch inzicht, zijn moreel besef. ‘Ik kan de mensen alles vergeven behalve onrechtvaardigheid, ondankbaarheid, onmenselijkheid’, schrijft hij ergens.

Programma

    woensdag 21 juli: Optimisme: Is het waar dat mensen deugen? met bijzondere aandacht voor de veelgelezen boeken van Rutger Bregman.
    vrijdag 23 juli: Geweld en vrede: en dan vooral over wat de filosoof Hans Achterhuis en de Nobelprijswinnaar J.M.Coetzee erover hebben geschreven.
    maandag 26 juli: Groei in wijsheid over de recente boeken over het ouder worden van de politica Hedy d’Ancona en de theoloog Frits de Lange
    woensdag 28 juli: Gemeenschap: kan de gemeenschap een heilzame rol spelen? Met aparte aandacht voor de lofzang op de kerk die de katholieke theoloog Rik Torfs schreef.

Meedoen?

    In verband met coronaregels is vooraf aanmelden verplicht. Er kunnen in ieder geval 50 mensen meedoen.
    Opgave: bij het bureau: 070-3250779 of via deze link
    Kosten: leden en vrienden vrijwillige bijdrage (suggestie: € 5,– per keer),
    belangstellenden € 10.00 per keer.
 Locatie Den Haag
 Tijd 14:00 - 16:00 uur


Terug
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn
 
  inloggen  disclaimer
  contact routebeschrijving
nieuwsbrief colofon
gemeenteblad privacy
 
     
   
  © 2021 Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn