Nieuws

 
30 april 2021

Voici les clés de ton bonheur, Caroline Oortman Gerlings

Sergy, 28 april 2021

Beste Mensen,

Eén van mijn goede jeugdherinneringen zijn de lessen in de Franse taal op het Onze Lieve Vrouwe Lyceum in Breda. De school is gelegen in het centrum van Breda.
Mijn leraar Frans, Rien van den Berg was een lange knappe man met krullen. Ik denk dat ik niet het enige meisje was, dat een beetje verliefd op hem was. Toen ik hem gisteren googelde, en als ik de goede man heb gevonden, zat ik in het tweede jaar dat hij lesgaf. Als we de rest van de maand goed hadden gewerkt, opgelet, huiswerk gedaan, werden er op de laatste vrijdag Franse chansons gedraaid. En daar werd dan in de volgende lessen op verder gegaan. Heel slim, eigenlijk.
Het merendeel van die chansons herinner ik mij nog erg goed. De regel: voici les clés de ton bonheur (hier zijn de sleutels van je geluk) uit het gelijknamige lied van Gerard Lénorman kwam spontaan bovendrijven toen ik op 5 februari van dit jaar officieel de sleutels van het Foreestenhuis van Rens Overbeek overhandigd kreeg. De bedoeling was om dat in het Foreestenhuis te doen op de eerste dienst in het nieuwe jaar, maar ja, Corona.

Ondanks dat we maar met zijn tweeën waren, voelde het toch wel officieel. We spraken af, dat we, als we weer met meer mensen samen mogen komen, er nog een echt feestje komt.

Ik mis het samen koffie drinken na de dienst. Er was altijd wel een goed gesprek of een gedachte die ik mee naar huis nam.
Ik mis het ook om als mevrouw de voorzitter bijzondere mensen aandacht te kunnen geven, met mensen in één ruimte te overleggen.

Er zijn ook voordelen: ik ben midden februari naar Frankrijk (in de buurt van Genève) vertrokken en vanaf daar zit ik de kerkenraad voor, ben ik bij de virtuele beraadsdag geweest, volg ik lezingen en zag ik afgelopen dinsdag het koningsdag concert van The Streamers.

Dus, ook al liggen ze op dit moment in Purmerend, ik heb de sleutels van mijn geluk gekregen. Dankzij onze zeer creatieve dominee Jan Berkvens, rots-in-de-branding-annex penningmeester Kees Dalmeijer en wijsheid en verstand van Theo Kuipers en Irène Niemeijer. Irène en Theo kampen met wat lichamelijk ongemak, maar zijn desalniettemin onmisbaar. Peter de Wilde heeft gelukkig (een deel van) het secretariaat overgenomen.

Degene die het filmpje van het lied willen zien, klikken hier:
https://www.youtube.com/watch?v=Pn_itowbTzs

Ik zag dat er ook een nieuwere versie is, als duet. Dit is min of meer het origineel uit 1976.

Caroline Oortman Gerlings


Terug
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn
 
  inloggen  disclaimer
  contact routebeschrijving
nieuwsbrief colofon
gemeenteblad privacy
 
     
   
  © 2021 Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn