Agenda

 
18 september 2021, 14:00 uur

Lezing Vereniging Oud Hoorn: Toen niet, nu niet, nooit

Toen niet, nu niet, nooit’ over het leven van Truus Menger, verzetsvrouw en kunstenaar door haar zoon Martin Menger.

Deze lezing stond eerder gepland ter gelegenheid van ‘75 jaar leven in Vrijheid’

Verzetsheld

Truus Menger besloot al jong in het verzet te gaan. Samen met haar zusje Freddy en Hannie Schaft pleegde ze aanslagen, brachten Joodse onderduikers in veiligheid en trad ze op als koerierster voor de Raad van Verzet. Haar vriendin Hannie Schaft, bekend als het  ’meisje met het rode haar’ werd in de duinen van Bloemendaal geëxecuteerd.

Kunstenaar

Na de oorlog werd Truus Menger een beeldhouwster. Op scholen en openbare bijeenkomsten getuigde ze van haar oorlogservaringen en waarschuwde ze voor hernieuwd antisemitisme en onverdraagzaamheid. Samen met haar gezin woonde ze jarenlang in een stolpboerderij in Venhuizen en exposeerde ze haar werk meerdere malen in Hoorn.

Haar zoon Martin Menger, journalist bij het Noordhollands Dagblad vertelt over het leven van zijn moeder.

De lezingen kunnen vanaf nu uitsluitend door reservering en vooruit betalen van het kaartje bijgewoond worden. Reserveren per info@oudhoorn.nl.  De reservering wordt definitief door betalen van de entreeprijs op NL86 INGB 0002 1448 88, t.n.v. Vereniging Oud Hoorn o.v.v. 1x lezing datum en/of onderwerp. Of een meervoud als u meer plaatsen reserveert. De prijzen zijn gelijk gebleven: 5 euro voor leden Oud Hoorn en 6,50 euro voor niet-leden.

Truus Menger Vereniging Oud Hoorn


Terug
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn
inloggen disclaimer
contact routebeschrijving
nieuwsbrief colofon
gemeenteblad privacy
2021 Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn