Agenda

 
10 november 2021, 20:00 uur

Lezing VOH: Geschiedenis van huis tot huis (Prof dr Gerrit Vermeer)

Foreestenhuis, Grote Oost 43, Hoorn

Sinds 2006 vindt er bouwhistorisch onderzoek plaats in Enkhuizen en worden gegevens over gebouwen verzameld. Dat levert gegevens op over bakstenen, balken, constructies, hout, maar de vraag is hoe als die data kunnen bijdragen aan de lokale geschiedenis van de stad.

In deze voordracht zullen de materiële data worden gecombineerd met archivalische en topografische data om het verhaal van elk huis zo compleet mogelijk te vertellen. De verhalen van meerdere huizen leveren dan weer het verhaal op van de stad.

Gerrit Vermeer was bouwhistoricus verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en is bestuurslid van Vereniging Oud Enkhuizen. 

De lezingen kunnen vanaf nu uitsluitend door reservering en vooruit betalen van het kaartje bijgewoond worden. Reserveren per info@oudhoorn.nl.  De reservering wordt definitief door betalen van de entreeprijs op NL86 INGB 0002 1448 88, t.n.v. Vereniging Oud Hoorn o.v.v. 1x lezing datum en/of onderwerp. Of een meervoud als u meer plaatsen reserveert. De prijzen zijn gelijk gebleven: 5 euro voor leden Oud Hoorn en 6,50 euro voor niet-leden.


Terug
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn
inloggen disclaimer
contact routebeschrijving
nieuwsbrief colofon
gemeenteblad privacy
2022 Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn