Nieuws

 
16 februari 2021

Uit de Kajuit, 17 februari 2021

Deze week begint de veertigdagentijd. De tijd van bezinning richting Pasen. Dat is een persoonlijk proces, maar ook een proces dat we met onze gemeenschap doorlopen. Zowel binnen de kerkenraad als in de commissie diensten wordt gesproken over hoe we gemeenschap willen zijn en over het vormgeven van onze diensten. De afgelopen tijd hebben we meegelift op de pogingen van anderen, in bijvoorbeeld Lochem en Alkmaar. Op 21 februari doen we onze eigen poging. Met een dienst via Zoom. De bedoeling is om u voorlopig elke maand een dienst aan te bieden. Zoom gebruiken we al voor de Foreestenhuis Ontmoet Online bijeenkomsten op woensdagochtend. Op 21 februari gaan we aan de slag met 1 Petrus 2: 1-5. Die tekst gaat over wat kwaad en bedrog, huichelarij en jaloezie teweeg kunnen brengen en hoe dat ons in de weg kan staan bij hoe we werkelijk in het leven zouden willen staan. In 1 Petrus 2 wordt het als mens kerk zijn, wat de Anglicanen ‘Ministry’ noemen, tegenover gezet. Juist in deze tijd, nu wij niet samen kunnen komen in het ons zo geliefde Foreestenhuis, onze heilige stapel stenen, is het goed om na te denken hoe we ons geloof in de wereld willen neerzetten. Maar ja, soms denken we minder vriendelijke dingen, verzinnen we listige dingen om iets te kunnen doen of krijgen wat we heel graag willen, of zijn we jaloers op anderen. Dat is menselijk. Het mooie is dat we daarbij stil kunnen staan. Daar gaan we zondag de 21e mee aan de slag, begeleid met mooie muziek van Peter Zandberg en Carine den Boer. Kees Dalmeijer verzorgt de techniek en Peter de Wilde helpt u online te komen. Er zal ongetwijfeld van alles misgaan, maar laten we met elkaar samenkomen in de virtuele dienst en aansluitend met koffie of thee, gewoon thuis op uw eigen bank of stoel, met elkaar napraten.

Totaal onverwacht kwam vanuit het Ministerie van Onderwijs de vraag of ik de komende dagen mee wil werken aan een advies aan het OMT over hoe de VO-scholen weer open kunnen. Dat is een mooie en belangrijke vraag, en voor mij een bijdrage aan het verbeteren van de wereld van jonge mensen. Daarom zullen de Foreestenhuis Ontmoet Online bijeenkomst en de kerkenraadsbijeenkomst van 17 februari verplaatst worden naar 24 februari. Ik vraag uw begrip hiervoor.

Verder zijn we begonnen met de voorbereidingen van Pasen. We vermoeden dat we met Pasen nog niet fysiek bij elkaar mogen komen. Daarom ben ik landelijk betrokken bij een invulling voor de Goede Week en zullen we op Paasmorgen een bijzondere viering organiseren. Als u mee wilt denken over Paasmorgen, dan nodig ik u daar van harte voor uit. Laat het mij dan even weten: jan@domineeberkvens.nl of 065 704 0320

Een goede week gewenst,
Ds. Jan Berkvens


Terug
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn
inloggen disclaimer
contact routebeschrijving
nieuwsbrief colofon
gemeenteblad privacy
2021 Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn