Nieuws

 
21 juli 2020

Nieuw in de bibliotheek: Mijn held en ik.

In de bibliotheek in het Mosterdzaadje is nieuw opgenomen:

Mijn held en ik. Autobiografisch bijbellezen
Bert Dicou en Koen Holtzapffel (red.) met tekeningen van Bert Kuipers 

Elf predikanten lezen een bijbels verhaal door een autobiografische bril. Ze verbinden hun bijbelse held met hun eigen levenservaringen. Het resulteert in mooie en indringende verhalen over verraad of angst, over ontluikende liefde of verwondering.

Bekende bijbelfiguren als Simson en Lea komen in beeld, Ezechiël en Johannes de Doper. Maar ook verrassende bijbelse personages als de jonge vrouw uit Hooglied, de stadssecretaris van Efeze én de antiheld Judas blijken een voorbeeldfiguur.

Autobiografisch bijbellezen betrekt de bijbelse levensverhalen op de eigen levensloop. Deze verfrissende manier van bijbellezen leidt tot meer bijbel- én zelfinzicht: het plaatst je leven in een kader, je leert jezelf beter begrijpen, en ontdekt nieuwe kanten in het bijbelse verhaal.

Autobiografisch bijbellezen is een ideale manier om met elkaar een geloofs- en levensgesprek aan te gaan. Mijn held en ik is ook geschikt voor kringen. 

Bijdragen van Jan van Belle, Fride Bonda, Sigrid Coenradie, Bert Dicou, Koen Holtzapffel, Lense Lijzen, Evelijne Swinkels-Braaksma, Joep de Valk, Corrie Vis, Alleke Wieringa en Sandra van Zeeland-van Cassel. Onder redactie van Bert Dicou en Koen Holtzapffel.

Met tekeningen van Bert Kuipers.

Petra Knibbe: "Het boekje is erg fijn om in een kring met elkaar te bespreken. Maar ook individueel kun je er veel uithalen. De heldinnen en helden worden toegelicht, hun verhaal wordt uitgelegd en in verband gebracht met mensen nu, in onze tijd. Dat raakt telkens weer.
ikzelf word heel blij van het deel van Corrie Vis over Het Hooglied. Ik vond dat altijd al hartverwarmend en zij verrijkt dat beeld."


Terug
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn
inloggen disclaimer
contact routebeschrijving
nieuwsbrief colofon
gemeenteblad privacy
2020 Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn