Foreestenhuis Hoorn

De Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn is een moderne en vrije christelijke geloofsgemeenschap. Iedereen is welkom voor beleving van geloof en gesprek met anderen. Het Foreestenhuis wil een thuis zijn voor mensen die op hun eigen manier op zoek zijn naar inspiratie en zingeving. Wij zetten ons in voor rechtvaardigheid, vrede en duurzaamheid in onze samenleving.

Foreestenhuis Hoorn

De Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn is een moderne en vrije christelijke geloofsgemeenschap. Iedereen is welkom voor beleving van geloof en gesprek met anderen. Het Foreestenhuis wil een thuis zijn voor mensen die op hun eigen manier op zoek zijn naar inspiratie en zingeving. Wij zetten ons in voor rechtvaardigheid, vrede en duurzaamheid in onze samenleving.

Orgelconcert

Zomermarktconcert

Zomermarktconcert

op woensdag 7 augustus 2019 van 13:00-13:30 uur in het Foreestenhuis te Hoorn

Erik Visser – orgel

Jeanneke van Buul - sopraan

Programma

1.   Heinrich Scheidemann                                                Praeambulum in d

       ca. 1595-1663

 

2.    Heinrich Schütz                                                            ‘Bringt her dem Herren’

        1585-1672

 

3.    Girolamo Frescobaldi                                                ‘Se l’aura spira tutta vezzosa’

       1583-1643

 

4.   Jean-Baptiste Lully                                                La plainte italienne 

       1632-1687                                                                                                            ‘Deh! piangete al pianto mio’

 

   5.   Henry Purcell                                                            Voluntary in G

       1659-1695     

 

6.    Johann Sebastian Bach                                                Canzona in d

       1685-1750

 

7.   Georg Friedrich Händel                                                ‘Süße Stille, sanfte Quelle’

       1685-1759  

 

 8. Gottfried Heinrich Stölzel                                                ‘Bist du bei mir’

       1690-1749

 

StichtingConcertfonds Hoornse orgels 

 

De zomermarkconcerten zijn een initiatief van de StichtingConcertfonds Hoornse orgels. Deze stichtingstimuleert de bespeling van orgels in Hoorn en wil zo de rijkdom aan orgels in deze stad tot haar recht laten komen. De concerten worden mogelijk gemaakt door de gemeente Hoorn en de diverse kerken in Hoorn. Meer info kunt u vinden op: www.orgelconcerten-hoorn.nl

 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Stuurt u dan een mail naar m.heerink@planet.nlen u wordt dan opgenomen in ons mailbestand.

 

NB Het is niet toegestaan om geluids - of filmopnames te maken van dit concert zonder daarvoor voorafgaande het concert toestemming te vragen aan de musici en de organisatie.

 

Jeanneke vanBuulstudeerde aan het Conservatorium van Maastricht en behaalde 

Het Uitvoerend Musicus diploma aan het Conservatorium van Amsterdam. 

Momenteel wordt zij gecoached door Dinah Harris. 

 

Reeds tijdens haar studie bouwde zij aan een uitvoerige concertpraktijk. Tot de  

haar uitgevoerde oratoria behoren o.m. het Gloriavan Vivaldi, de Hohe Messeen de Johannes- en Mattheuspassion van Bach, Grabmusik, het Requiemvan Mozart en dat van Fauré. Maar ook het Te Deumvan Dvorák, Strawinsky’s Les Nocesen 

De Staatvan Louis Andriessen. 

 

In kleinschalige operaproducties vertolkte zij Eerste Dame in Die Zauberflöte,  Rowan in The little Sweepen Eveline in Maske in Blau.Ook werkte zij mee aan Doodgoedeen Boerenopera door Muziektheater Struweel. 

 

Naast haar solistische werkzaamheden geeft Jeanneke van Buul samen met haar vaste begeleider Peter Nilsson regelmatig liedrecitals. 

Hun liedrepertoire omvat vooral veel Frans repertoire van o.a. Fauré, Duparc, Debussy, Canteloube maar ook componisten als Haydn, Mozart, Wolf en Strauss  

Komen veelvuldig aan bod in hun progamma’s. 

 

Sinds 2004 is zij vast verbonden aan het Koor van de Nationale Opera 

 

Erik Visserstudeerde hoofdvak Orgel bij Bernard Winsemius en bijvak Klavecimbel bij Thérèse de Goede aan het voormalig Hilversums Conservatorium. Ook studeerde hij Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam bij Prof. dr. F.R. Noske en Prof. dr. C.J. Maas.

Vanaf 1976 tot de opheffing eind 1988 werkte hij als assistent van Prof. Dr. J.M.A.F. Smits van Waesberghe aan diens Instituut voor Middeleeuwse Muziekwetenschap te Amsterdam.

In de jaren 1990-2007 was hij de beheerder van de zeventiende-eeuwse orgels in de Nieuwe Kerk te Amsterdam en organisator van hun bespeling.

Tussen 1989-2017 doceerde hij aan de Hogeschool Schumann Akademie (Zwolle) het vak Muziek- en cultuurgeschiedenis, en in de jaren 2008-2019 Muziekgeschiedenis aan Codarts Muziektheaterakademie (Rotterdams Conservatorium).

Vanaf 1989 is hij organist van Vrijburg te Amsterdam (samenwerking van Remonstrantse Gemeente en Vrijzinnige Protestanten).