Foreestenhuis Hoorn

De Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn is een moderne en vrije christelijke geloofsgemeenschap. Iedereen is welkom voor beleving van geloof en gesprek met anderen. Het Foreestenhuis wil een thuis zijn voor mensen die op hun eigen manier op zoek zijn naar inspiratie en zingeving. Wij zetten ons in voor rechtvaardigheid, vrede en duurzaamheid in onze samenleving.

Foreestenhuis Hoorn

De Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn is een moderne en vrije christelijke geloofsgemeenschap. Iedereen is welkom voor beleving van geloof en gesprek met anderen. Het Foreestenhuis wil een thuis zijn voor mensen die op hun eigen manier op zoek zijn naar inspiratie en zingeving. Wij zetten ons in voor rechtvaardigheid, vrede en duurzaamheid in onze samenleving.

Personen

Ds. Bert Dicou   

Bert Dicou is sinds 2006 de predikant van de Doopsgezinde-Remonstrantse gemeente Hoorn. In de jaren 2001-2005 werkte hij hier ook reeds, toen als tweede predikant. 
Ds. Dicou schrijft geregeld (artikelen en boeken) over bijbelse thema's en over geloven in deze tijd. Zie o.m. de Goddeeltjes en het boek Heilig. Gewoon nu (met bijdragen van Sigrid Coenradie). Verder is hij directeur van het Arminius Instituut en hoofdredacteur van het blad AdRem. In Wormerveer organiseren hij en anderen maandelijks een zondagmiddagconcert. Wilt u iets aan hem vragen? Dat kan op bert.dicou@gmail.com. Volg hem op Twitter op @BertDicou.

Zie ook zijn website.

 
Peter Zandberg   

Peter is één van de twee vaste organisten. Hij is in het dagelijks leven docent Muziek en Cultureel Kunstzinnige Vorming op het Atlas College in Hoorn. Hij speelt al 20 jaar in onze gemeente. 

 
Bert Maring   

Bert Maring is één van de twee vaste organisten. Hij is sedert juni 2013 gepensioneerd. Hij studeert orgel bij het Bisdom Rotterdam en begeleidt ongeveer 10 jaar de diensten van onze gemeente. 

 
Elsbeth Francisca   

Making sense is een initiatief van het Foreestenhuis uit Hoorn. Na samen om de tafel te hebben gezeten kwamen we met een conclusie… Op het West-Friese grondgebied mag wel wat meer gebeuren. Uitgaansgelegenheden en feestjes zijn er genoeg in West-Friesland, wij willen graag wat meer karakter aanbieden! En zo is Making Sense tot stand gekomen. Dit betekent projecten gerelateerd aan onderwerpen die de jongvolwassenen van deze tijd bezig houden. Dat verschilt van politieke kwesties als de Gaza-strook tot alcohol en drugsgebruik.

ONS DOEL

Ons doel is om een Worry- Free-Zone aan te bieden. Dus een terrein om samen te komen, talenten te ontwikkelen en over dingen te praten. Een chil-plek met karakter dus!

HE HO let's GO

We hebben we al veel plannen. Een van deze plannen is om aan het eind van elke maand een thema-avond te houden. Een keer per maand een praatavondje vol gezelligheid en discussies over onderwerpen die actueel zijn. Bovendien eten we vaak eerst samen een warme maaltijd vooraf als opmaat voor een constructieve en gezellige avond. 

Making Sense is momenteel bezig met het steunen van een leuk projectje in India! Financiële afhankelijkheid krijgen als vrouw in India is niet makkelijk. Daarom steunt de Ciska de Boer foundation Monisha's opleiding. Want na een voorbereidend jaar kan Monisha gaan studeren voor lerares. Dat je kunt studeren is in Nederland heel gewoon, maar in India is een goede studie redelijk uitzonderlijk en het biedt een vrouw veel toekomstperspectief. Support jij Monisha's opleiding?

Geef jij een like, euro of idee kado?


 

Wij (Elsbeth, en tot de zomer van 2015 Sam) zijn als organisatoren jong, vol ideeën en dol op suggesties. Doe hier ook je voordeel mee!

Geïnteresseerd? Neem contact op via het contactformulier! Dit vind je op de volgende site:

http://elsbethfrancisca.wix.com/makingsense-#!members/citr

 

FACEBOOK:

https://www.facebook.com/MakingSenseHoorn

 

 

 
Teuntje de Glee   

Teuntje de Glee was tot begin vorig jaar jeugdwerker in onze gemeente en werkt sedertdien in Soedan als voedingsdeskundige.